Γράμμα από το μέλος της ΆΛΛΗΛΟΝ Μιχάλη Παυλάκη στον μέντορά μας Χάρη Ασλανίδη:

Κύριε Ασλανίδη καλησπέρα σας! Είδα το βίντεο που έχουν φτιάξει για εσάς και πραγματικά ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχετε πετύχει στην ζωή σας!

Πραγματικά σας θαυμάζω….

Γιατί δεν βλέπετε ποτέ το ποτήρι μισοάδειο αλλά μισογεμάτο και αυτό πιστεύω ότι είναι το μυστικό κάθε επιτυχημένου ανθρώπου!

Έχω παρευρεθεί σε δύο ομιλίες σας τόσο στο Job fair Athens πέρσι τέτοια εποχή, όσο και φέτος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πραγματικά και στις δύο εκδηλώσεις θαύμασα τον τρόπο που μιλάγατε στο κοινό και πως προσπαθούσατε να ξυπνήσετε την νεολαία που δυστυχώς έχουμε μάθει να ακολουθούμε την μάζα και να μην προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να ξεχωρίσουμε!

Εμένα πραγματικά με έχετε επηρεάσει. 

Είμαι ένας νέος που παλεύω να κάνω πράγματα και να σταθώ στα πόδια.

Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής επιστήμης και πριν λίγους μήνες ξεκίνησα μαζί με δύο φίλους μου να φτιάξουμε την δικιά μας ομάδα όπου θα δουλεύουμε σαν freelancers και θα δημιουργούμε ιστοσελίδες για επιχειρήσεις, θα τις διαχειριζόμαστε και θα ασχολούμαστε με τα social media της εκάστοτε επιχείρησης.

Εγώ επίσης αποφάσισα να αναλαμβάνω να κάνω και στατιστικές μελέτες για τον κάθε πελάτη εφόσον το επιθυμεί. Πραγματικά ξεκινήσαμε να το διαδίδουμε από στόμα σε στόμα και να έχουμε τις πρώτες μας επαφές με πιθανούς πελάτες.

Είχαμε φτάσει σε σημείο που είχαμε 6 υποψήφιους πελάτες και ενώ ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ξαφνικά τελευταία στιγμή σχεδόν όλοι έκαναν πίσω λέγοντας ότι είναι μια περίοδος όπου δεν έχουν πολλά λεφτά και θέλουν να το κάνουν λίγο αργότερα… Εμείς στεναχωρηθήκαμε…

Απογοητευτήκαμε γιατί πιστέψαμε ότι κάτι δεν κάναμε καλά και τα παρατήσαμε.

Ερχόμενοι εκείνη την ημέρα στην εκδήλωση της ΑΛΛΗΛΟΝ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ακούγοντάς σας να λέτε ότι στέλνατε μειλ σε πελάτες και φάγατε πάνω από 100 απορρίψεις κάπου εκεί ταρακουνήθηκα…

Γύρισα σπίτι εκείνο το βράδυ και όταν έπεσα για ύπνο καθόμουν και το σκεφτόμουν. Σκεφτόμουν ότι τελικά για κανέναν δεν είναι εύκολο στην αρχή, ότι πρέπει να βγω και να παλέψω. Να μάθω να δέχομαι και την απόρριψη από τους άλλους γιατί αυτό θα με κάνει καλύτερο! Από εκείνη την ημέρα πείσμωσα και κάναμε ένα πλάνο με την ομάδα μου..

Είδαμε τα λάθη μας και αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να φτιάξουμε δικιά μας σελίδα όπου θα προβάλουμε την δουλειά μας…θα ψάχνουμε ακόμα περισσότερο ώστε να γίνουμε ακόμα πιο επαγγελματίες για να μας εμπιστεύονται.

Πραγματικά έχετε συμβάλει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην αλλαγή νοοτροπίας μου και σας είμαι ευγνώμων για αυτό!!! Σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι όπως είστε και να έχετε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

Φιλικά
Μιχάλης Παυλάκης
Μέλος της ΆΛΛΗΛΟΝ