Αγαπητά μέλη της ΆΛΛΗΛΟΝ, είμαστε σε αναζήτηση ενός εθελοντή layout/graphic designer για να υποστηρίξει την εκδοτική ομάδα του περιοδικού μας «e-Άλληλον».

Πείτε μας αν ενδιαφέρεστε και μην διστάσετε να το μοιραστείτε με άτομα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην κοινή μας προσπάθεια!

Παρακάτω οι λεπτομέρειες για την θέση εθελοντικής εργασίας:

Είδος εργασίας: Εθελοντική σε μη κερδοσκοπική οργάνωση

ΑΛΛΗΛΟΝnet / communication@allilonnet.gr / www.allilonnet.com

Η ΆΛΛΗΛΟΝnet διαχειρίζεται ένα δίκτυο με πάνω από 8,500 μέλη, και 180 μέντορες, σε περίπου 85 χώρες, ενώ πολλές άλλες χιλιάδες μας παρακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Η βασική δράση της ΑΛΛΗΛΟΝ είναι να προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική σε όποιον νέο ψάχνει καθοδήγηση σε θέματα σπουδών, καριέρας και επιχειρηματικότητας και να οργανώνει σχετικές εκδηλώσεις workshop σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από τις αρχές του 2021, η ΆΛΛΗΛΟΝ εκδίδει ένα τριμηνιαίο διαδικτυακό περιοδικό, το «e-Άλληλον».

Αποστολή και στόχοι:

Ο εθελοντής θα είναι ο layout/graphic designer του περιοδικού «e-Άλληλον» και θα έχει ως βασική ευθύνη να φτιάχνει το κάθε τεύχος του περιοδικού με την χρήση του λογισμικού Microsoft Publisher, Adobe InDesign ή/και Photoshop.

Θα είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας του περιοδικού και θα συνεργάζεται στενά με τον εκδότη της ΆΛΛΗΛΟΝ (ο πρόεδρος και ιδρυτής της ΆΛΛΗΛΟΝ) και τον αρχισυντάκτη του περιοδικού.

Ωράριο και καθήκοντα:

Το ωράριο είναι πλήρως ευέλικτο, χωρίς μεγάλη επένδυση χρόνου. Η ΑΛΛΗΛΟΝ εκδίδει ένα τεύχος κάθε τρίμηνο. Μόλις μαζέψει η εκδοτική ομάδα όλα τα άρθρα, ο graphic designer θα πρέπει να στήσει το περιοδικό, να προσθέσει φωτογραφικό υλικό, να κάνει ότι άλλες αλλαγές χρειαστούν και να ετοιμάσει το εξώφυλλο.

Όφελος για τον εθελοντή

Ο εθελοντής θα έχει την ευθύνη να αναλάβει ένα περιοδικό υψηλού επιπέδου με σημαντική εμβέλεια και αναγνώριση. Θα έχει μια μοναδική και παραγωγική εμπειρία με σημαντική κοινωνική συνεισφορά. Είναι πολύτιμη ευκαιρία δικτύωσης με μέντορες και στελέχη της ΆΛΛΗΛΟΝ. Θα έχει την δυνατότητα να μάθει και να εφαρμόσει πρακτικές γνώσεις για την δημιουργία τεύχους περιοδικού στο πλαίσιο λειτουργίας μιας παγκόσμιας οργάνωσης.