Αναζήτησε το δίκτυο της ΆΛΛΗΛΟΝ

Η συμμετοχή στο δίκτυο της ΑΛΛΗΛΟΝ δεν έχει κανένα κόστος. Τα μέλη έχουν πρόσβαση σε όλο το δίκτυο της ΆΛΛΗΛΟΝ (Μέντορες, Τοπικούς Συντονιστές, Μέλη) καθώς και στις εκδηλώσεις μας. Μπορούν να επικοινωνούν με άλλα μέλη και με όλα τα όργανα διαχείρισης του δικτύου μας και γνωρίζονται μεταξύ τους κυρίως μέσω της συμμετοχής τους στο γκρουπ μας στο Linkedin και στην ιστοσελίδα μας.

H μόνη υποχρέωση που αναλαμβάνει το κάθε μέλος είναι να απαντήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν ερωτηθεί από άλλο μέλος, συνήθως νεότερο, σχετικά με την εμπειρία του σπουδών, καριέρας και επιχειρηματικότητας όταν η απάντηση αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη στις επαγγελματικές προσπάθειες του νέου. Η απάντηση πρέπει να είναι ανιδιοτελής και συνίσταται στο να μοιραστεί τις δικές του σχετικές εμπειρίες, και μέσω αυτών, να καθοδηγήσει ή υποστηρίξει το νεότερο μέλος, το οποίο αναζητά νέες ευκαιρίες ή νέους ορίζοντες, ή νέες συνεργασίες, στις μεταπτυχιακές σπουδές τους, στην καριέρα τους ή στις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες, ώστε να κατανοήσει, να γνωρίσει και να δικτυωθεί καλύτερα. Όλα αυτά με τρόπο που καλλιεργεί πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλουποστήριξης και ενθαρρύνει τους νέους μας να αναπτύξουν τις πρωτοβουλίες και προσπάθειές τους στον επαγγελματικό στίβο.

Με τον τρόπο αυτό το κάθε μέλος μας είναι ένας δυνητικός μικρός μέντορας και η ΑΛΛΗΛΟΝ στο σύνολό της είναι ένας χώρος επαγγελματικής αλληλεγγύης και αλληλουποστήριξης ο οποίος εξαπλώνεται συνεχώς.

Αν είσαι εγγεγραμμένο μέλος μπορείς να δεις την αναζήτηση με τα μέλη, τους μέντορες και σύντομα και τις εταιρίες μέλη μας.

Βρες Μέλη

Οι Μέντορές μας ακολουθούν βασικά την ίδια προσέγγιση την οποία ήδη αναφέραμε σχετικά με τα Μέλη μας αλλά σε μεγαλύτερο βάθος. Ο Μέντορας μοιράζεται με τον ενδιαφερόμενο (mentee) τις δικές του εμπειρίες, και μέσω αυτών, καθοδηγεί και υποστηρίζει το νεότερο μέλος, το οποίο αναζητά νέες ευκαιρίες ή νέους ορίζοντες. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο νέος να κατανοήσει, να γνωρίσει και συγχρόνως να δικτυωθεί καλύτερα. Ο Μέντορας καλλιεργεί πνεύμα αλληλεγγύης, αλληλουποστήριξης και πρωτοβουλίας για το προσωπικό και το κοινό καλό. Ενθαρρύνει γενικά τους νέους μας να αναπτύξουν τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές τους στον επαγγελματικό στίβο.

Η Συμβουλευτική της ΑΛΛΗΛΟΝ είναι κυρίως “στρατηγική” στην προσέγγισή της δηλαδή επιδιώκει να συνδράμει στις σημαντικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ο ενδιαφερόμενος και βασίζεται σε σχετικά σύντομες, συχνά διαδικτυακές συναντήσεις, κυρίως ένας-προς-έναν, διάρκειας περίπου 40 – 60 λεπτών και συγκεντρωμένες στις αναζητήσεις και ερωτήσεις του ενδιαφερόμενου.

Οι μέντορές μας παραμένουν αυστηρά εθελοντές και προσφέρουν τις συμβουλές τους στο πλαίσιο της ΑΛΛΗΛΟΝ πάντα αφιλοκερδώς. Έχουν πλήρη έλεγχο του χρόνου που επενδύουν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Βρες το Μέντορά σου

Οι Τοπικοί Συντονιστές προωθούν τους στόχους και δράσεις της ΆΛΛΗΛΟΝ στην περιοχή τους. Είναι τα αναγνωρισμένα σημεία επαφής στην πόλη ή χώρα τους. Βοηθούν στην εξάπλωση των δικτύων και οργανώνουν εκδηλώσεις.

Στις χώρες ή πόλεις όπου η ‘ΑΛΛΗΛΟΝ έχει δυνατή παρουσία θα υπάρχει ομάδα Τοπικών Συντονιστών που θα αποτελείται συνήθως από έως και πέντε μέλη. Το κάθε μέλος της ομάδας Τοπικών Συντονιστών θα έχει τουλάχιστον έναν από τους παρακάτω ρόλους:

 • Επικεφαλής της ομάδας Τοπικών Συντονιστών: Θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης και οργάνωσης όλων των δράσεων της ομάδας Τοπικών Συντονιστών και θα είναι το κύριο κανάλι επικοινωνίας των Τοπικών Συντονιστών με την ομάδα επικοινωνίας και την διοίκηση της ‘ΑΛΛΗΛΟΝ.
 • Τοπικός Συντονιστής για την οργάνωση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων .
 • Τοπικός Συντονιστής για την προώθηση των δικτύων μελών και μεντόρων: Θα ενημερώνει κυρίως του νέους που μπορούν να επωφεληθούν από τα δίκτυα μελών και μεντόρων της ΑΛΛΗΛΟΝ.
 • Τοπικός Συντονιστής για την χρήση των κοινωνικών δικτύων της ΑΛΛΗΛΟΝ σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο.
 • Τοπικός Συντονιστής για τις δωρεές (μόνο εντός Ελλάδος)

Τα μέλη μιας ομάδας Τοπικών Συντονιστών θα εργάζονται ομαδικά και με ευελιξία υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της ομάδας. Θα συναντιόνται και θα επικοινωνούν τακτικά, μεταξύ τους καθώς και με τις άλλες δομές της ‘ΑΛΛΗΛΟΝ.

Βρες τους Τοπικούς Συντονιστές

Το κάθε Μέλος στο προφίλ του μπορεί να συμπληρώνει τα στοιχεία ενός οργανισμού ή μιας εταιρείας και να ζητήσει να γίνει και η εταιρία του ή ο οργανισμός, Εταιρία-Μέλος ή Οργανισμός-Μέλος της ΑΛΛΗΛΟΝ. Το Μέλος που παρουσιάζει ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να έχει την απαραίτητη εξουσιοδότηση για να γίνει και το σημείο επικοινωνίας της εταιρείας ή του οργανισμού με την ΑΛΛΗΛΟΝ και με τα άλλα Μέλη. Για να κάνεις εγγραφή του φορέα σου, στην επεξεργασία του προφίλ σου συμπλήρωσε τα πεδία στην ενότητα «company». Η εταιρεία μέλος έχει δικαίωμα μόνιμης ανάρτησης στην ιστοσελίδα μας και , μετά από συμφωνία με την Ομάδα Επικοινωνίας, αναρτήσεων στα Κοινωνικά μας δίκτυα, σχετικά με τις δραστηριότητές της. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη μας που είναι Ελεύθεροι Επαγγελματίες.

Βρες Εταιρίες

Υποστήριξε το δίκτυο της ΆΛΛΗΛΟΝ

Donate Now / Δωρεές

1. Γίνε εθελοντής στην ΆΛΛΗΛΟΝ, στέλνοντας μήνυμα στο communication@allilonnet.gr:

 • Μπορείς να γίνεις μέλος της Ομάδας Επικοινωνίας της ΆΛΛΗΛΟΝ για να υποστηρίξεις τα κοινωνικά δίκτυα και τα δίκτυα μελών και μεντόρων μας.
 • Μπορείς να γίνεις Τοπικός Συντονιστής της ΆΛΛΗΛΟΝ για να υποστηρίξεις τις συνεργασίες και εκδηλώσεις μας καθώς και τα δίκτυά μας μελών και μεντόρων στην περιοχή ευθύνης σου (χώρα, πόλη, πανεπιστήμιο).
 • Μπορείς επίσης να αναλάβεις ένα συγκεκριμένο έργο της ΆΛΛΗΛΟΝ.

2. Γίνε αρθρογράφος ή καλεσμένος εκδότης στο περιοδικό μας ή ομιλητής σε κάποια εκδήλωσή μας συμπληρώνοντας το προφίλ σου στην ιστοσελίδα μας.

3. Γίνε επίτιμο μέλος της ΑΛΛΗΛΟΝ για 18 μήνες, κάνοντας μια ελάχιστη δωρεά 30€. Τα επίτιμα μέλη:

 • Έχουν ειδική αναφορά στο προφίλ τους στην ιστοσελίδα μας και εμφανίζονται στην σελίδα «Σχετικά».
 • Έχουν προτεραιότητα συμμετοχής στις δράσεις και δημόσιες εκδηλώσεις μας.
 • Μπορούν να λάβουν αντίγραφο από τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, όπως και να αιτηθούν για να παρακολουθήσουν ή/και να μιλήσουν στην Γενική Συνέλευση.
 • Έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση να γίνουν μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής (ΣΕ) της ΆΛΛΗΛΟΝ, για όσο διάστημα παραμένουν επίτιμα μέλη. Η Συμβουλευτική Επιτροπή συναντιέται μια φορά τον μήνα με τον Πρόεδρο της ΆΛΛΗΛΟΝ και άλλα μέλη του ΔΣ, και συζητούν την στρατηγική εξέλιξη των δράσεών μας.

4. Γίνε Τακτικό μέλος: ύστερα από έγκριση του ΔΣ, με ετήσια συνδρομή 90€ τον χρόνο, μπορείς να γίνεις τακτικό μέλος της ΆΛΛΗΛΟΝ. Αυτό σου δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Τα τακτικά μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση.

5. Γράψε την εταιρία σου στην ΆΛΛΗΛΟΝ. Το κάθε Μέλος στο προφίλ του μπορεί να συμπληρώνει τα στοιχεία ενός οργανισμού ή μιας εταιρείας και να ζητήσει να γίνει και η εταιρία του ή ο οργανισμός, Εταιρία-Μέλος ή Οργανισμός-Μέλος της ΑΛΛΗΛΟΝ.  Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη μας που είναι Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Για να κάνεις εγγραφή του φορέα σου, στην επεξεργασία του προφίλ σου συμπλήρωσε τα πεδία στην ενότητα «company». Δες εδώ όλες τις λεπτομέρειες εδώ.