Αγαπητές αναγνώστριες, Αγαπητοί αναγνώστες,

Θα βρείτε στο σημερινό πρώτο τεύχος του περιοδικού μας πληροφορίες για το πώς η ΑΛΛΗΛΟΝnet (ΆΛΛΗΛΟΝ χάριν συντομίας) διαμορφώθηκε πριν περίπου 10 χρόνια, μέσα από τις αναζητήσεις Ελλήνων εκτός Ελλάδος σχετικά με το τι μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει την τότε οικονομική κρίση. Θα βρείτε επίσης βασικές πληροφορίες για το πλέγμα αρχών, αξιών και προσεγγίσεων καθώς και  πρακτικών στόχων και δράσεων που αναπτυχθήκαν και ωρίμασαν στην μέχρι τώρα πορεία της.

Η ΆΛΛΗΛΟΝ επέλεξε να δραστηριοποιηθεί σε τομείς όπου η δράση της και η κινητοποίηση του ευρύτερου ελληνισμού μπορούν να έχουν πρακτικά αποτελέσματα και προστιθέμενη αξία ατομικά για τους νέους μας αλλά και για την προσπάθεια της χώρας. Η ΆΛΛΗΛΟΝ δημιούργησε το δικό της παράδειγμα και πρακτικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των μελών της με δύο κεντρικούς στόχους, αφενός, την υποστήριξη των νέων μας σε όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού στίβου (σπουδές, επαγγελματική ένταξη, καριέρα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία) και, αφετέρου, την συνεισφορά στην προσπάθεια της χώρας για την προσαρμογή της στην ταχέως μεταλλασσόμενη παγκόσμια οικονομία. Τα κύρια εργαλεία της για τους σκοπούς αυτούς αφορούν δράσεις των δικτύων μελών (περίπου 8.500 μέλη σε 80 χώρες) και μεντόρων (πάνω από 150 μέντορες σε 22 χώρες).

Το περιοδικό eΆλληλον υποστηρίζει τις προτεραιότητες της ΆΛΛΗΛΟΝ. Θα επιλέγονται κύρια θέματα για κάθε τεύχος που να είναι κεντρικά για το μέλλον της παγκόσμιας και της Ελληνικής οικονομίας και για το επαγγελματικό μέλλον των νέων μας. Έτσι, θα βρείτε στο πρώτο αυτό τεύχος και αρκετά άρθρα χρήσιμα σε πολλούς από τους νέους μας. Θέματα επόμενων εκδόσεων θα είναι o ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία, η υψηλή τεχνολογία κλπ.

Ο κύριος στόχος μας σε κάθε τεύχος και θέμα θα είναι να εξετάσουμε τις καινούργιες εξελίξεις,  προοπτικές και δυνατότητες που δημιουργούνται και πώς μπορούν οι νέοι μας και η χώρα μας να προετοιμαστούν και να επωφεληθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Συγχρόνως, το περιοδικό θα φιλοξενεί άρθρα και συζητήσεις που θα ενθαρρύνουν έναν ευρύτερο προβληματισμό  γύρω από τις εξελίξεις αυτές και την σημασία τους για τις δράσεις, τις αξίες και το όραμα της ΑΛΛΗΛΟΝ για την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία και τον παγκόσμιο ελληνισμό, ώστε το περιοδικό μας να είναι χρήσιμο στον μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών, συμμετεχόντων και νέων ή λιγότερο νέων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Το περιοδικό θα είναι προσβάσιμο, όπως και η ΆΛΛΗΛΟΝ, και θα δέχεται άρθρα από Έλληνες και φίλους της Ελλάδας σε όποια χώρα και να βρίσκονται.

Άγγελος Παγκράτης
Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της ΆΛΛΗΛΟΝnet