Η Επανεκκίνηση είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Γιώργο Μακρίδη, ένα από τα πρώτα μέλη της ΑΛΛΗΛΟΝ.

Η Επανεκκίνηση και η ΑΛΛΗΛΟΝ συνεργάζονται στενά σε ορισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν κυρίως την δωρεά υπολογιστών και επίπλων γραφείου που προέρχονται από αποσύρσεις από Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ, είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ.) που έχει ως κύριο στόχο να συγκεντρώσει παλιούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να εκπαιδεύει όσους ενδιαφέρονται να μάθουν να τους επιδιορθώσουν, και να τους δωρίζει σε δημοτικά και γυμνάσια ολόκληρης της χώρας.

Για το λόγο αυτό, αναζητά δωρεές παλαιών υπολογιστών είτε από εταιρείες είτε από ιδιωτικές πρωτοβουλίες πολιτών. Σκοπός είναι  να προωθηθεί η χρήση της πληροφορικής σε μαθητές/σπουδαστές και παράλληλα να τους προωθήσει τα πλεονεκτήματα που παρέχει η σύγχρονη γνώση αυτής και του διαδικτύου .

Κανένας Υπολογιστής στον κάδο ανακύκλωσης!

Αν διαθέτετε παλιούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακά και εξαρτήματα τα οποία δεν χρησιμοποιείτε, μην τα πετάτε στον κάδο της ανακύκλωσης.

Αν δεν είναι λειτουργικά θα φροντίσουμε να τα επιδιορθώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε τα λειτουργικά τους μέρη, ανακατασκευάζοντας χρήσιμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στην περίπτωση που κάποια εξαρτήματα δεν επιδιορθώνονται, μόνο τότε θα αποστέλλονται για ανακύκλωση στην εταιρεία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

Το 100% των εσόδων διατίθεται για την υποστήριξη και την επέκταση της δράσης.

 

Σύντομη παρουσίαση για να έχετε περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

 

Φυλλάδιο σχετικά με την δράση: ΕΔΩ

 

Contact
Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα